Fredag kväll.

Nu har jag snart gjort 2 veckor med min accptanskurs. Den suger. Igår packade jag ihop mig och åkte till EVy. Vi hade en vinkväll. Jätte mysigt. Den var länge sedan vi satt och snackade bara hon och jag. Jag fick träffa både Jannicka och Sara. Gillar den familjen stenhårt. Vi hade så mycket kul ihop under min singeltid och även när jag hade träffat Janne.
På senare tid har vi inte träffats så ofta. Det har ju hänt så mycket runt deras familj och även för mig och Janne. Hela förra året var det jobbig. Först stupade jag och hade jättevärk i ryggen. Det har med all säkerhet varit ett diskbråck. Jävligt var det i alla fall. Sedan miste Janne körkortet och sedan kom olyckan. Jag måsta säga att vi har klarat det bra, även om det har varit urjobbigt. Men så är livet. Det går inte på räls, utan ibland spårar tåget ur och då får man försöka hitta tillbaks till rälsen igen. DEt är det som är livet.

Jag har börjat på komvux och läser mina valbara kurser som tillhör min undersköterskeutbildning. Jag har valt psykiatri och utvecklingstörning. I mitt fördjupmningsarbete tror jag att jag skall välja ADHD och autism. Jag har även kommit igång med lappteknik. Lappteknink skall jag verkligen prioritera, för jag behöver skapande verksamhet. Håller på att göra tallriksunderlägg. Fotar när det är klart.
Janne har åkt iväg till crossbanan så jag är ensam ikväll. Skall gå upp och sätta mig att läsa en stund. Tar mig nog ett glas rött.

En tillbaka blick till sommaren. Bilderna är från när vi var på semester i Dalarna med Max och Moa. Vi hade en jätterolig vecka. Barnbarn är livets efterrätt. Jag blir riktig glad när jag ser tillbaks på korten.








Max i Dalarna. Han åker fyrhjuling med Sven-Erik.



Moa och häxan, på tomteland.



Här ser man en lycklig mormor på tomteland


Och en barnslig



Fikapaus på tomteland



Max och häxan. Han sprang efter henne hela tiden och tillslut tog han sig mod och
tog henne i handen. Min lilla socker vadd, socker vadd!!!!!!!!!!


Onsdagen 19/8

Nu är jag på min tredje dag i min acceptanskurs. Det verkar vara en bra kurs. Den går ut på att man skall acceptera sin situation. Om man inte kan göra det är det svårt att bli rehabiliterad. Man skall leva med (i mitt fall smärta) sin smärta och inte mot den. Oc h visst stämmer det. Man måste acceptera annars hamnar man i ett ekorrhjul.

Det skall bli intressant att su hur det kommer att gå. Jag är övertygad att jag kommer att klara av att hitta nya vägar. Jag är inte där än, men jag kommer att komma dit.

Det finns två kurser till att gå. Den andra heter värkmästaren och varar i 12 veckor och den tredje är renoveringsvärkstaden. Även den varar i 12 veckor. Sammanlagt blir det 28 veckor.

söndag 16/8

Jag har inte skrivit på länge och kommer inte att skriva så mycket nu heller. Skall sätta mig en dag och samla ihop mig efter sommarens bravader.
Imorgon börjar jag en utbildning på nätet "acceptanskurs".Det går ut på att man måste acceptera sin situation om man skall kunna gå vidare med livet. I mitt fall handlar det om att acceptera den utslitna kropp som jag dras med. Skall bli intressant att se hur det fungerar.

Kommer att skriva en dagbok så att ni kan följa min resa (om ni tycket det är intressant). Jag har lite ideer om min framtid, men vet inte om det är genomförbart. Vi får se!

Jag brukar fixa det mesta, bara jag bestämmer mig. Väl mött alla nära och kära.


RSS 2.0