Blåser och regnar

Idag har det blåst och regnat hela dagen. Det har varit skönt att ha tak över huvudet. Har jobbat tidigt pass, fram till 14.00.
När det är sådant här skitväder har jag jätte värk i kroppen. Iband blir jag verkligen trött på att ha så himla ont.

När jag kom hem från jobbet var Emma och Gicka här och inspekterade kattungarna. Dom tyckte allt att dom var goa. När jag sitter här och skriver hör jag hur de små liven piper i det andra rummet. Jag är lite orolig för hur vi skall bli av med alla kattungar. får nästa katt 5 stycken hon också då har vi 10 kattungar, men som sann optimist som jag nu är så tror jag det kommar att ordna sig. I annat fall får vi ta dom till veterinären och så får han sätta en spruta och göra lidandet kort. En hemsk tanke, men vad gör man. Vi skall sterilisera Vickan och Vilma så vi inte utsätter dom för nya kullar.

Imorgon börjar min lappteknikskurs. Jag har inte förberett något så jag tar med mig min virkkorv och ett glatt humör. Damerna är lappentusiaster, så jag kommer nog att bli taggad att komma igång. Behöver ha lita att visa upp på min kreativ blogg, så den blir lite intressant att läsa för er som gillar hantverk. Det kommer, jag lovar.
Fram till dess så får ni hålla till godo om vad jag skriver om mitt vardgsliv, mina barnbarn och mina katter.

kramar Ann-Helen

Kattungar

Inatt fick Vickan 5 kattungar. Jag orkade vara med de tre första. När klockna närmade sig 4 var jag tvungen att sova. När det första katten skulle komma gick jag ut. Men när de två andra föddes var jag med. Hon födde bredvid Jannes säng. Vi hade gjort iordning en låda, men den passade inte damen. Innan hon skulle föda gick hon runt och skrek, bet mig och var allmänt jobbig. Inte så konstigt för det gjorde ont.
Jag hade hoppas på en kattunge så att man kunde behålla den, men 5 är helt otänkbart.

Vi har en katt till som skall ha kattungar. Troligen 14 dagar efter Vickan. Nu vet man ju hur det fungerar. Jag är inte så kacksig när det gäller. Har så svårt att se när någon har ont. Själv kan jag ha hur ont som hellst, men andra får inte ha ont. Vickan är min katt och hon betyder mycket för mig. Vilma är Jannes katt.

Skall visa några kort tagit under stolen där hon har fött kattungarna.


Visst är dom fina, mina goa bebisar. Jag har blivit kattmormor. Det är en speciell känsla. Det är första gången som jag har varit med om detta.



Vickan med sina goingar, födda under Jannes klädstol.




Mattes lilla tjej med sina 5 kattungar. Nu är hon inte liten längre. Får ta och sterilisera henne och Vilma så vi slipper en omgång till. Jag har svårt att tänka mig att ta bort kattungarna, men vi kan ju inte ha hur många katter som hellst. Någon vill jag allt behålla. Vi får se vilken.



Veckan som har gått.

VEckan har bestått av jobb, två barnbarn som har fyllt år. Två tillfällen i svampskogen. Jag skall börja med att gratta mitt minsta barnbarn Tim. Grattis Tim på 3 årsdagen.



En glad 3 åring på sin födelsedag. Gissa om han gillar traktorer.
Han är traktor fantast. Det blir nog en bonne av denna grabb.

Sista grabben ut är Max som fyllde 7 år den 20 augusti. Grattis Max!!!!1



En cykel pasa utmärkt till en sjuårig grabb. Mormors lilla "socker Vadd, Socker vadd".

Nu har alla mina barnabarn fyllt år och alla är nöjada och glada. Nu nalkas skolan. Max
börjar i ettan och det vet vi ju alla hur spännande det är. Moa börjar i trean.

Timsen får hålla sig till förskolan.

Hösten är i antågande, men idag har jag och Janne haft en härlig tur i svampskogen. vi var ute
i tre timmar och gick nog närmare en mil, i kuperad terräng. Solen sken, så det finns inget att klaga på.
Jag har fotat lite i skogen.



Skogens guld. Visst är ser det läckert ut!!!!!!!



Nu är det allt bra skönt att slå ner häcken. Det nalkas en kaffe paus. Det är jag själv på bilden.
Skogen är full av ljung och det är så himla läckert.



Janne förbererder eldstaden inför kommande jakt. Stället som vi befinner oss kallas för statoil och
där fikar jaktgubbarne och kokar bullens pilsnerkorv.



Janne!. Nu nalkas det fika. Det är vi verkligen värda efter denna långa skogspromenad.



Lite nytt och gammalt

Nu har jag äntligen fått tömt min kamera. Det är lite smått och gott där.

Igår var vi på vuxenkalaset på Röaen. Det var nöjda barn som fick sina presenter. Det är verkligen bonuset på livet när man ser dessa nöjda barn. Moa var runt mig den mesta tiden och jag förstår att hon har längtat efter mig. Har inte träffat barnen speciellt mycket denna sommar. Blir så när man skall jobba och åka bort de helger man är ledig.

Igår kväll kom jag igång och virka. Håller på med en filt i mormorsrutor. Har gjort ett gäng, så jag började så smått att syihop rutorna. Det är i många olika färger och det är ju det som är mormorsrutor. Jag har svart ram och det tycker jag hör till. Läste i en bok och täcket gör en lugnande inverkan om man har samma färg i den rörsta ringen i rutan och det har jag gjort. Har en grön färg. Fotar filten när den är klar.

När jag tömde kameran hade jag tagit kort på mina os-mössor som jag virkade i vintras. Lägger in några kort på mössorna. Janne fick sitta modell. Han valde Leksands IF.s färger. Inget konstigt val för han har ju bott i Leksand.

Nu skall jag dyka ner i mitt bildarkiv:





Här är goingarna. Max har en förmåga tt få konstiga miner på kort. tim ser allt bra fundersam ut och Moa hon bara ler.




Max fick lego av mig och Janne. Han satt troget med sin beskrivning och försökte få ihop flygplanet. Det var så kul att han satt så länge, för det har han inte gjort tidigare. Jag misstänker att Andreas (min älste son) har visat honom. Han är pedagogisk och bra på att förklara. När Anreas var liten satt han timme ut och timme in och byggde lega, så bättre instruktör för man nog leta efter.




Andreas, Mikael, Emma, Peter och Tim. Kaffe på altanen.

Tony, pappafarmor och Andreas.





Här visar Tony pappafarmor något på datan. Janne övervakar det hela.



Farmor Birgitta.

Viktoria vill som vanligt inte vara med på bild, men snart skall jag nog lura henne till det. Föresten jag kom på att jag tog kort på henne när jag fyllde år 14 januari 2010. Jag skall genast hämta en bild på henne. Jag vill ju ha med alla mina barn. Det är ju dom som är absolut närmast hjärtat.



Jag måste ju snart börja leva upp till namnet på min blogg. Annhelens kreativa hem. Har har jag några bevis på att jag har kommit igång med att handarbeta. I vintras drabbades jag som många andra av att vikra os-mössor. Jag har tagit några kort på mössorna och så fickk Janne sitta modell.





Leksans IF:s färger. Passar på en dalmas.



Vilma (katten) vill också vara med.

Nu har jag uppdaterat lite på min blogg. Har några andra tillfällen att visa, men det gör jag vid senare.

kramar från mig alla ni som läser min blogg.-

En vanlig dag

Skall skriva några rader. Jag har jobbat kvällspass och gick hem från jobbet. Skall försöka komma igång att gå till och från jobbet de dagar som det fungerar. Tror det tar ca 20 minuter, så man kan ju inte skylla på att man inte har tid. Det skon klämmer är att jag har svårt att ta mig ur sängen på morgonen. Jag skall iallafall göra ett ärligt försök. Jag är tyvärr lite lat.

Har varit inne på vickys blogg och tagit några kort på min lilla nio åring som fyllde år igår. Jag skall lägga mig nu, för jag jobbar tidigt pass imorgon

God natt!!!!!!

Moas födelsdag



Vilken nöjd tjej. Man kan själv känna känslan hur det var på morgonen när mamma kom in med packet och sjöng.


Mitt barnbarn fyller 9 år idag!!!!!!!!!!!

Idag för nio år sedan föddes mitt första barnbarn. Det är en speciell känsla att bli mormor för första gången. Hon döptes till Sonja, Judith, Moa och kallas för Moa. Jag har jobbat ikväll så det blev inget firande för min del idag. Hon skall ha vuxenkalas på söndag. Som tur är jag ledig på söndag.

Idag har jag och Janne varit och klippt oss. Det gjorde gott. Vi var långhåriga båda två. Får se om vi kan ta ett kort till helgen och lägga in. Jag har inte tömt min kamera än. Datorn är ny så jag har bara några kort på mina barnbarn i arkivet. Dessa kort har jag taggat från Viktorias blogg. Praktiskt att kunna göra så.

Kvällen har bestått av jobb. Jobbade mellan 16-21. Ett kort pass, men det passade bra nu efter förra veckans alla jogg dagar. Min kropp är lite värkig just nu.

Jag har inte kommit igång med några kreativa projekt, men hoppas att jag skall göra det nu när vi närmar oss hösten. Jag har fått facusera på att orka jobba. Jag vill även komma igång att spela bridge igen. Det var ett tag sedan jag spelade sist och det får inte gå för långt mellen varven för det är lätt att glömma bort hur man budar och spelar. Bridge är inget enkelt spel, men väldigt roligt. Skall kika in i Vickys blogg och se om hon har tagit kort på Moa. Återkommer i så fall med ett fota.

Så lång alla ni som läser min blogg

10 augusti

Varit ledig idag också. Sov jätte länge. Vaknade tidigt och var uppe och tog en citodon ( värktablett). Hade så himla ont så det fanns inget att välja på. Somnade och sov och sov. Behlvde nog det. Hade allt en massa som jag hade behövt göra, men det får göras en annan dag. Är kroppen slut så är det.

Tog mig en tur upp i skogen. Skulle gå 3km, och det gjorde jag, men så såg jag en led som vätte av mot hällekistan och där gick jag in. Blev en gidigen promenad. Plpckade lite svamp, lagom till några kvällsmackor. Blir senare när Janne kommer hem. Jag var nog ute och gick minns 1,5 timma och det känns. Måste komma igång med promenader för att stärka mig själv.


Imorgon fyller mitt älsta barnbarn9 år. Tänk vad tiden går. Grattis min goa Moa.



9 augusti

När jag nu äntligen har kommit igång att blogga får jag väl skriva några rader. Veckan som har gått har bestått av arbete. När jag jobbar mycket orkar jag inte med något vid sidan av. Hemmet får bara vara. Janne har kommit hem från Dalarna och det är skönt. Tony (min måg) har slitit av sin hälsena och det är ju mindre bra. Vi tog oss en tur till honom idag. Janne plockade ihop lite jakttidningar så att han har något att bläddra i. Blir nog långa dagar för honom, men vad att göra.

Sitter och dividerar med mig själv om jag skall gå en liten sväng. Är så  jävla trött efter veckans arbeta och kroppen värker. Skulle vara bra om jag tog mig en tur. Jag är tyvärr lite nat av naturen när det gäller att röra på mig. Har gjort en grekisk sallad som vi skall äta när Janne kommer hem. får börja att tänka på vad jag stoppar i mig. Har gått upp ett kilo i sommar så jag måste se till så det inte blir mer kilo.

Jag har kommit på att jag skall göra en syhörna nere i källaren där jag har haft min data. Måste börja och få ordning

Det var längesedan sist. 6/8-10

Det var längesedan jag skrev i min blogg. Det har hänt mycket sedan 14 februari. Jag brottades med f-kassan mig själv och allt vad det innebär att ha en kropp som inte fungerar fullt ut. Tillslut blev jag så trött på allt och gick min egen väg. Ett bra val.

Jag gjorde klar min kbt på nätet och den tror jag har hjälpt mig att hitta de rätta verktygen som jag i det läget behövde. Slängde in några jobb ansökningar och fick ett vikariat på hedegården.

Jag har jobbat sedan i maj och det går bättre än vad jag hade tänkt mig. Kroppen håller. Jag äter värktabletter vid behov men den smällen får jag ta. Har varit motståndare till tabletter, men man får ändra sig efter hur kroppen mår.

Högeraxeln som jag har haft så ont i är en frusen axel. Det har gjort jävligt ont, men nu har den börjat frysa och då blir värken lidrigare. Det kommer att ta tid innan det går över. Det som är positivt är att det kommer inte tillbaks igen. Alltid något.

Jag jobbar hela sommaren, men har hunnti vara ledig mellan varven. Vi har varit och firat jannes mamma som har fyllt 90 år. Vi har varit en vecka i Danmark. Janne har kört cross. Vi har haft Hasse på besök och familjen Rusten. jag känner mig nöjd över vad vi har hunnit med trots allt vi inte har haft någon semester. Det som känns jobbigt är att jag inte hunnit med mina barnbar. Vi skall ta oss en tur till liseberg nu på sensommaren och det skall bli kul.

Janne har åkt till dalarna denna helg och jag jobbar. Så får det bli ibland. Jag hade allt velat följa med, men man kan inte få allt här i livet.

Nu skall jag slänga mig i duschen och förbereda mig inför kvällens jobb.

Ni får ha det så bra alla som läser min blogg. Jag kommer a

RSS 2.0