Söndag kväll.

Veckan har förflutit och nu är det snart en ny vecka. Jag har suttit och gjort ordet till lapoteri och tupperware. Till veckan skall jag sätta upp mitt keramik och bjuda in massor av folk. Har suttit och gjort inbjudan till tre olika dagar. Onsdag, Torsdag och söndag. Är det någon som läser min blogg och inte blivit bjuden så är det bara att hänga på.
Var hos doktorn i fredags och blev sjukskriven till den 15 januari. Hon var övertygad om att jag har haft ett diskbråck som håller på att läka. Jag måste ta det lugnt och får inte lyfta och ta i för mycket , sa hon.
Jag får nog inse att jag får ta det lugnt i framtiden. Det är lite tråkigt, men så är fallet. Jag märker tydligt att jag inte orkar som jag har gjort tidigar. Det är bara att gilla läget.
Jag har börjat att julpynta. Så här tidigt har jag aldig satt fram tomtar förrut, men i år skall jag vara ute i god tid. Skall städa och göra klart månd och tisdag. Jag har strukit dukar och gardiner, satt fram ljusstakar och vissa tomtar.

söndag kväll

Hej hej.
Nu är det snart en ny vecka med nya utmaningar. Max har kommit till oss. Han skall sova över till på tisdag kväll. Just nu ligger han och sover, men det tog sin lilla tid innan han somnade. Det är allt bra kul med barnbarn. Imorgon skall jag till Line och ha en keramikvisning. Det skall bli kul. Behöver komma ut ibland annars blir vardagen urtråkig. Har varit inne och sökt på nätet hela kvällen. Skall gör ett arbete om hur media påverkar våra normer. Vi blir mer påverkade än vi tror. 8-12år det är då man blir mest påverkad stog det på en sida som jag var inne och läste. Jag har även kollat på lite utblidningar till mig själv. Det finns några utbildningar i Höör som jag kan tänka mig. Antingen stresspedagog eller friskvård. Vi får se vad det blir. Det hänger lite på hur jag kommer att må och ekonomin. Det koster runt 40 tusen att gå en sådan utbildning. Just nu är jag inte speciellt rik, men kommer jag igång att jobba är det lättare att snåla och sätta undan pengar. Nu skall jag gå och lägga mig. Klockan är mycklet God natt alla som läser min blogg:

onsdag kväll

Har varit i Bullarnen och hållt på med väven. När jag hade skedat klart hade det blivit ett fel. Det är typiskt. Jag få åka upp en annan dag och fixa felet. Skall korrekturläsa mitt arbete som jag skall lämna in i morgon. Annars är allt som vanligt.

Tisdag kväll

Skönt nu är jag klar med mitt arbet om kultur och traditionen i Lundbjörlen. Det är intressant att fördjupa sig i ett ämne som är intressant. Hur bra det har blivit vet jag inte, men jag känner mig nöjd. Det är inte illa för att vara mig. Jag har stora krav på mig själv, men jag känner att jag har lärt mig något på detta arbete och det är det viktigaste.
kram och godnatt

sen måndag kväll

På förmiddagen kom Maya och fikade. Det var jätte trevlig. Hon är en go ny kompis som jag har tagit till mig. Jag har också jobbat med mitt arbete i människan socialt och kulturellt. Jag jobbar med kulturen i Dalarna och traditionen runt fäbolivet som var förr. Det är intressant att fördjupa sig i olika traditione och kulturer. Arbetet skall vara klart till torsdag morgon och det blir det. Jag vill ju som vanlig göra så bra ifrån mig som möjligt. Ikväll har jag varit på fullmäktigemöte. Det var ett långt möte. Det är det alltid när man skall gå igenom budgeten. Det är inte lätta bitar men man måste tänka förnuftigt och det är inte lätt när det är pengar som styr. Tänk hur det är att fördela ekonomin över en månad med sin egen plånbok. I kommun kan det hända vad som helst. Det kan räcka med flera placeringar av barn, missbruk, gamla som blir sjuka etc så spräcks en budget. Finns det då inte marginaler i en nämnd kan det bli stora problem. Så ni skall veta det är inte alltid lätt att vara politiker och ta rätt beslut,  när hjärtat säger ett och plånboken säger ett annat.
Imorgon är det Barn och utbildningsnämndens möte. Jag måste sova nu. God Natt!!!!!!!!!!!

Lördag em.

Har kommit hem från att varit hos Maya i Rabbalshede. Hon hade en vinkväll med nära och kära och jag hade med mig Lapoteri och tupperware. Vi hade en trevlig kväll med skratt och samtal. Jag fick en bokning i Dingle och där har jag aldrig varit och demat förrut. Det är bra att komma ur kommunen och etablera nya kontakter. Det är urkul att dema produkter som man tycker om. En del vill enbart köpa keramik, några enbart tupperware, men oftast vill man ha båda.  Keramiken liger mig varmt om hjärtat och det skall jag satsa på bara jag blir frisk. Tupperware kommer jag ha kvar och dema någon gång ibland. Hur man än ser på sakern så är tupperware så etablerat hos gemene man, men som sagt det ena utesluter inte det andra.
Janne skall göra en god middag och bjuda på ett glas vin. Det kommer att bli fläskfilé och potatisgratäng med kokt sparris som tillbehör. Jag såg bbc food en dag och där grillade dom vittbröd som var indängt med olivolja. Dom strödde över flingsalt och stekte det i en grillpanna på spisen. Detta skall vi pröva, ett enkelt recept och det passar mig. Jag skall ta lördagkväll, men imorgon måste jag göra ett arbete som handlar om kultur. Jag skall skriva ett brev till en person i ett annat land och berätta om kulturen runt mig och även om en tradition. Jag skall välja något från Dalarna. Dalarna är ett väldigt traditonsbundet landskap och det kan vara kul att fördjupa sig i deras kultur.
Kultur kommer från lat och betyder odla. Många ggr tror man att det är teater etc som är kultur, men det är faktiskt kultrur att vara människa. Kultur är skapad av en männsika. Det är intressant att tänka till och gnugga geneknälarna lite.

Tisdag kväll

Det har varit en helt vanlig dag. Janne och jag körde både hans firmabilar till Strömstad. Sedan var jag hos sjukgymnasten och i kväll har jag varit på sömnkurs på apoteket. Det var intressant att lyssna på. Mycket vet man men lite tips är inte fel. Jag har inte så stora problem med sömnen, men i perioder kan jag ha det. Värken är väl det som hindrar mig mest från att få en bra sömn. Fullmåne är en annan faktor. Då kan jag vara klarvaken nästan en hel natt.
Imorgon skall jag städa och kvällen är det vävning.
God natt på er alla.


Skickat ett arbete

Nu har jag skickat iväg ett arbete om diabetes. Har varit nästan klart länge, men idag fick jag iväg det. Känns skönt. Det har gått väldigt bra de kurser som jag har gjort klart, men den här kursen får jag nog inte MVG på, men jag måste lära mig att vara nöjd ändå. Skulle tro att jag får ett vg på denna kursen.
Skall anmäla mig till männsikan socialt och kulturellt som börjar på torsdag. Hoppas att jag kommer med. Får passa på nu så länge jag är hemma. Får se om det blir vården eller något annat.

Söndag kväll

Det är mörkt och trist ute och det regnar förståss. Det är skönt att slippa vara ute. Man börjar längta till att sätta fram ljustakarna i fönstret. Det blir ljust och fint.
Igår var vi på inflyttningsfest hos Ann-Catrine och Hans. Vi hade jätte trevligt. Dom har flyttat till Hamburgsund.
Jag har inte gjort så mycket, men två äpplekakor har jag ialla fall bakat. Det blev pizza för ingen av oss hade lust att laga middag. Visst blir man trött och sliten dagen efter.




En tillbakablick i mitt arkiv. Bilden är från mitt 50-års kalas. Syrran och Janne får vara med på ett hörn.
Janne fick maten sist. Han var med och servade och fick igång allt, så nu smakar det nog gott med älgstek och potatisgratäng. Dick Brahm gjorde maten. Han är jätte duktig kock.


Nu ser ni herr och fru Anneflod, med barn.



Ett mysigt kort. Synd att det är lite suddigt. Det är så kul att titta och se tillbaks på denna underbara dag när Tony och Viktoria sa ja till varandra. Moa myser men Max ser undrande ut. Visst är dom fina.



Mikael kompade Yvette. Moa lutar sig tillbaka och lyssnar på Mikael. Maj-Britt börjar nog bli trött. Hon hade foglossning så det var säkert jobbigt att stå. Imagen låg en liten Wilma. Hon såg dagens ljus 24 oktober, tror jag det var.



Yvette sjöng helt underbart. Tack Yvett för allt som du gjorde för Vicky och Tony. Yvette var toasmadam och var jätte duktig. Bröloppet blev jätte kul och det blev ett minne för livet.

Det har hänt så mycket detta året. Det har pendlat mellan hopp och förtvivlan, så nu kan det bara bli bättre och bättre.

Fredag kväll

Skall skriva några rader. Veckan har förflutit. Vi har haft 25 års kalas till Mikael. Det bjöds på en go middag och vi hade jätte trevligt. Tänkte göra ett axplock av mina bilder. Vicky efterlyste det.

Mikael 25 år. Moa är allt bra gla i sin morbror. I bakgrunden ser ni Andreas om mig.







Andreas och Janne. Ryggarna tillhör Vicky och Tony





Mikael, Anders och Tim.



Tony, Vicky, Anders ,Mikael och ryggen på Andreas. Visst ser det trevligt ut.



En typisk Max och Mikael bild. Min lilla mys Max

Nu har jag gjort ett lite kolage över Mikaels 25 års kalas. Jag får citera Gun Törnros barnbar när hon sa till Gun "vad du har utvecklats tekniskt farmor" när Gun klarade av att sätta på DVD. Så känner jag mig varje ggr som jag klarar av att lägga in bilder och nu har jag även överfört kort i från kameran till datan. Inte illa va!!!!!!!!!!!
Kramar till er alla

Tisdag 4/11

Idag har vi firat Mikael som fyller 25 år. Alla mina nära och kära kom och vi åt en god middag.Det blev älgstek med gräddsås och kokta grönsaker. Till efterrätt hade jag gjort en äpplepaj och vaniljsås. Det blev uppskattat och jag känner mig så glad i mitt modershjärta.
Imorgon skall jag åka till röane och passa Tim. Dom skall på begravning till Tonys goa morfar. Det var en mysig gubbe, så jag kommer att tänka på dem alla imorgon. Ett avsked är ett avsked även om personen är gammal. Tim är faktiskt lik Arngott och det är inte fy skam för han såg bra ut.
På hemvägen skall jag stanna i vävstugan och väva en stund.

RSS 2.0