annandag jul

Skall göra en summering av julen. 23 december hade vi Vickys barn. När hon hade hämtat barnen åkte vi och köpte lite jul mat. Janne och jag hade en jätte mysig uppsittarkväll i lugn och ro. Precis så som man vill ha det. På julaftons morgon åt vi lite julfrukost. Sedan bar det till Bullaren. Vi stannade till hos Birgitta och Micke och önskade dom god jul. Det har blivit en tradition. Jag och Birgitta har träffats sedan vi var barn på julafton.
Sedan bar det till Röande och där blev vi bjudna på ett gott julbord.
Tomten kom och barnen var så förväntannsfulla. De blev nöjda för sina julklappar och allt blev bra.
Juldagen åkte vi till syrran i göteborg. Vi hade inte gratulerat henne på 60-års dagen så vi slog två flugor i en smäll och drog til götet. Jag fick träffa mina goa syskonbarn och jag var så nöjd när jag åkte hem. Dom hade köpt en present till mig för min usk utblidning. Ett jätte fint smycke. Jag blev jätte glad.
Idag och kväll har vi varit på Röane igen och passat barn. Vicky, Tony, Lennart och Marie var på hockey i Karlstad. Jag var glad när dom kom hem helskinnade. Måste erkänna att jag var lite orolig när dom åkte i detta dåliga väglag som var idag, men nu är allt frid och fröjd igen och allt har gått bra. Dom behövde komma hemifrån efter allt julstohej som det blev för dom.
Imorgon drar vi till Dalarna. Det skall bli skönt att komma hemifrån. Har varit en jobbig höst, med skolarbeten högt över öronen. Nu har jag min hälsa att brottas med. Nu tar jag semester och skiter i allt.

Gott nytt år alla ni som läser min blogg.

Lördag 19/12-09

Hade en jätte trevlig dag och kväll igår. Det är längesedan jag har känt mig så glad. Min utbildning kan ingen värk i värden ta ifrån mig det är då sant. Nu får vi se hur framitden kommer att te sig. Det skulle vara konstikgt om jag av alla skulle få hel varaktig sjukersättning, så jag är inte förvånad om jag behöver jobba igen. Skall jag vara riktigt ärlig, så vill jag ut och jobba igen. Har lite att göra med mig sjölv just nu. Måste få ner mitt skyhöga kolesterol och mitt höga blodtryck. Jag har knifen på stupen. Måste bryta mitt mönster.

Om en stund skall jag åka till Norrtjärr och sova där över natten. Måndag börjar kampen mot ett lägre kolesterol och blodtryck. Det är inget att leka men, så jag måste skärpa mig. Tur att jag inte röker för då hade jag varit riktigt illa ute nu. Men som den kämpar människa som jag är skall jag klara detta också.



Ingela, rektorn och jag. Känner mig så himla glad. Har varit duktig om
jag får säga det själv. Betygen är bra. Med tanke på hur jag har mått
ohc mår är jag stolt över mig själv.


Nu får jag min brosch av Ingela.



Mina goa katter, Vickan och Wilma



Vad sägs om denna goa unge. Hos mormor får man då ha riktigt kul!
Tur att dessa ljuvlig ungar finns. Jag har två till men dom får vara med
i nästa blogginlägg.


Nu skall jag snart samla ihop mig och göra mig i ordning för färden till Norrtjärr. Trot s att det kan verka lite pessimistiska toner i mina inlägg, så har jag ett riktik liv och det är jag glad för.

Hej då alla mina läsande bloggkompisar.

Onsdag 16/12-09

En konstig dag.

Var hos doktorn idag och hon sa att jag inte får lov att jobba mer. Jag har ett livslångt problem. Jag var så ledsen när jag kom hem. Janne fick ringa till NIklas och tala om att jag inte kunde spela bridge. Skönt att ha en så omtänksam sambo som jag har. Nu börjar min strid kan jag tro mot f-kassan etc. Jag skall ta en sak i taget, men ingen skall få köra över mig. Jag får plocka fram den kraft som jag inombords och kämpa.

Jag är riktigt ledsen. Jag hade sett framemot att börja jobba  Är det någon som vill ha en utsliten kropp så har jag en till salu och den är billig.  Det följer med ett gott hjärta.

Jag känner mig helt tom. Jag ger alla ett råd som läser min blogg. Lyssna på er kropp. Jag känner att jag inte har så mycket att skriva. Jag är verkligen ledsen och besviken på min situation.

Torsdag 10 december 09

Nu har jag haft min redovisning. Det gick bra. Jag går i en så himla go grupp så nervös behöver man inte bli. Nu är det bara en vecka kvar. Tror jag är klar uska nästa fredag. Känner mig så stolt över mig själv. Nu är det bara att hitta ett jobb så att min kropp klarar av.

Var hos doktorn idag och hon misstänkte att jag kunde ha muskelreumatism. Skall ta prover imorgon. Kände mig lite nedstämd när jag kom hem för jag känner att det räcker med det som är. Men det är bara att bita i det sura äpplet och gå vidare. Är det någon som vill ha en värkande kropp så har jag en till salu och den blir billig.
Nog om gnäll. Jag är ju en sann optimist så jag vet att det kommer att ordna sig på något sätt.

Nästa fredag skall vi ut och fira att vi har gått ur skolan. Vi skall till nautic.
Imrgon skall jag ta tag i resten av städningen. Tar det med ro. Det viktigaste är mina barnbarn och dom har jag haft tid med. Det känns så bra att jag har tagit mig den tiden.

Nu skall jag lägga focus på min KBT och mig själv. Jag skall ta en sak i taget så kommer det att bli bra.

Blogghälsningar från Ann-Helen


Onsdag 9 december 09

Skall se om jag kan skriva några rader. Dagarna och veckorna bara flyger iväg. Jag har hållt på med mitt skolarbete och när jag var mer eller mindre klar med arbetena ville jag inte se en data. Nu börjar anfallet gå över. Skall göra mina sista ändrigar på mitt arbete och sedan är det redovisning till fredag. Verkar som jag blir undersköterska den 18 december. Skönt! Nu gäller det bara att min kropp håller. Vi får se.


RSS 2.0