Fredag 22/5

Jag hade skrivit ett inlägg innan jag la in bilderna från igår, men jag gjorde tydligen något fel. Men var iallafall bjudna till Peter på ägg och baccon frukost och sedan var det makrnaden som gällde. Vi hade en trevlig dag och kvällen var vi på kapten Viking och åt pizza. Dom som inte skulle köra bil drack öl. Jag körde så för mig blev det en lättöl. Vi gick och lade oss vid 11-tiden och var nöjd med dagen och kvällen. Tänk vad bra allt kan bli om man inte planerar allt och tar dagen som den kommer. Min dotter brukar kalla mig och Janne för kling och klang och det kanske ligger lite uns av sanning i den beskrivningen, men vi trivs med livet och vad mer kan man begära. "Dett ska va gott och leva annars kan det kvitta"

fredag igen

Har lagt in korten ifrån frukosten hos Peter.


Det är gott med öl frukost. På bilden ser ni Janne och Jessica (Peters dotter).



Värden him selv.



Roy som lutar sig tillbaks


Min gamla barndomsvän Ann-Charlotte.

Det var A-C, Roy, Janne och jag som åkte och åt pizza. Peter skull utfodra lite barn och så skulle han jobba som idag.

Onsdag 20/5

Utredningen suger. Idag när jag kom hem stupade jag i säng. Somnade och vakande inte förrän halv sex. Janne hade kommit hem och han låg på soffan och tittade på Tv:n. Jag brukar ha middag klar när han kommer hem, men det fanns inget bränsle kvar i min kropp.  Vi stekte smörgås, ägg och korv och det fick bli vår middag. Det går att hoppa över middag en dag, men inte många dagar.
Imorgon är det marknad i Rabbalshede. Vi är bjudna på frukost hos Peter. Vi har tackat ja. Skönt att göra något helt annat. Kommer nog att ta en tur på marknaden. Janne har aldrig varit där.

Tisdag 19 maj

Skall skriva några rader. Dagarna rullar på. Jag håller på med min utredning. Det är jobbigt att få ett kvitto på att man inte fungerar som man har gjort. Det är bara att acceptera. På måndag skall jag till ortopeden och då får vi höra vad han säger. Jag vet ju inte hur allvarligt detta är. Har svårt att förstå problimatiken. Får sortera bort den ena grejn efter den andra och det är bara att inse att så ser min framtid ut. Jag får focusera på vad jag kommer att kunna göra.
Det kommer att ordna sig, men just nu är det jobbigt när allt håller på. Jag pratade med f-kassan idag och undrade vad som kommer att hända med mig om jag inte kommer att klara av att jobba. Hon sa att först undesöker dom alla möjliga vägar för att se om det finns något för mig, men skulle det visa sig att min medicninska bedömning är den att jag verkligen inte kan och att min situation blir förvärrad kan man söka pension. Det heter inte så idag, men jag använder det ialla fall. Vi får se hur det slutar. Jag skulle helst vilja jobba halvtid, med ett anpassat arbete. Det är kul att vara delaktig i ett sammanhang, men visar det sig att jag blir mer skadad än vad jag är då väljer jag att sluta arbeta. Jag orkar inte med mer problem, än vad jag har.
Det skall bli skönt när allt är över. Då skall jag lägga värk och problem på hyllan och blicka framåt. Jag är så trött på att tänka och prata om mig och mina problem, men just nu är min situation denoch jag har behov av att få ur mig allt.

Söndag 17 maj

Sov lite längre idag. Skönt! Vi hade det jätte trevligt igår tillsammans med Gun och Jerker. Guns potatisgratäng var jätte go och Jannes grillade älgskivor var utgoa. Jag hade gjort en sallad. När det började bli kallt gick vi in och såg på festivalen. Jag gillade den som vann, Island och Albanien, så denna gång stämde det övereens med min smak. Sverige visste man ja att den inte skulle slå, även om hon är en duktiga sångerska, så passade inte biten in.
Helgen har varit bra. Fick städa, tvätta och njuta, vad mer kan man önska sig.
Imorgon skall jag börja att arbetsbedömas. Vi får se hur den veckan blir.
Norge är nog urlyckliga idag efter segern och så 17 maj på det. Grattis Norge!!!!!!!!!!

Lördag 16 maj

Idag för 35 år sedan fick jag mitt körkort. tänk vad tiden går. Veckan har varit bra. Till veckan skall jag börja med momenten och se hur min förmåga är och hur mycket jag kommer att orka. Jag var väldigt trött igår efter att ha gått iväg varje dag. Jag är ju inte van vid att gå hemifrån varje dag, längre. Fast det bara är 4 timmar så suger dom timmarna.
Men jag vill inte ha veckan ogjord. Har lärt mig nya saker och kursledarna och deltagarna är bra och trevliga.
Nu skall jag snart ge mig på mellanvåningen och städa den. Städning är något som jag gör för att det är ett måste. Tycker det är urtråkigt, men skönt när det är klart. Jag vill ha ordning och reda, men har svårt att leva upp till det p g a hur min kropp mår. Jag måste dela upp allt jag gör och det innebär att jag aldrig blir klar. Mitt liv kommer att se ut så. Jag får vara glad för det jag orkar att göra och allt annat som är bra. Jag har ett rikt liv och en dålig kropp. Tänk om jag hade haft ett dåligt liv och en hel kropp då hade det varit annat som hade gjort att jag hade mått dåligt. Det är få förunnade att ha balance på allt och dom som har det reflekterar inte och sätter inte värde på det p g a att dom inte vet om något annat.
Janne har åkt i väg och tränat cross. Blir glad när han tänker på sig själv. Han tänker mer på andra än sig själv. Jag försöker få honom att lägga mer tid på sig själv för att jag ser hur bra han mår då. Han brottas mr ated sin kropp och mår inte bra, han heller. Nu när jag inte får lyfta och jobba tungt får han göra allt som är tungt. Jag har haft svårt för att be om hjälp, men måste göra det för att inte förstöra mig mer. "Det är inte lätt att lära gamla hundar sitta", men jag har inget val. Har brottas med att acceptera min situation och jag tror det kommer att gå bra, fast jag tycker det är urtråkigt att ta det lugnt. Det är inte jag. Jag mår ju som bäst när jag har mycket att göra och gärna när det är lite stressigt, då triv jag, men den kariären är slut nu.
Jag har alltid haft en filosefi att allt ordnar sig och det kommer det att göra för mig också. Ur allt elende föds alltid något gott!!!!!!!!
I kväll skall vi frilla tillsammans med grannarna och det ser jag framemot. Gun skall göra en potatisgratäng och vi har ju en massa älgkött. Visst låter det gott?

Onsdag 13/5

Har varit på min utredning. Det är riktigt kul och skönt att ha något att göra. Första veckna är det mycket information och innehållet är bra. Vi har gjort en test som heter vägvalet och det var kul att höra resultatet. Man kände igen sig i de mesta situationer. Man kan ha nytta av det för att förstå andra människor också. Tänk va kul det är att lära sig nya saker.

Efter dagens slut skulle jag till sjukgymnasten och träna, men jag orkade inte. Mina armar var helt orkeslösa, ryggen värkte. Jag sa till sjukgymnasten att jag inte orkade, men ville ligga i sträckbänken. Jag orkade bara ligga i fem minuter och sedan fick det vara bra. Åkte vägen om vårdcentralen för att få ut min journal sedan min sjukdomshistoria börja de i februari i fjol. Jag är mest intresserad av vad det står i mina rönkgensvar. Jag vill förstå vad det verkligen är för fel på mig. Nacken har jag röntgensvaret på, men inte ryggen.

När jag kom hem stupade jag i säng. Tog en citodon, vilket jag nästan aldrig gör på dagen, men nöden har ingen lag. Jag sov en stund. När jag vaknade gick jag in och fikade med Gun. Hade tänkt åka till Bullaren och väva, men orkade inte.

Igår var Moa hos mig. Hon sov äver natten. Jag körde henne till skolan innan jag åkte till AME, där finsam håller hus. DEt är ovant att organisera moron för mer än sig själv. Man har legat av sig genom åren.

Nu skall jag in i duschen och sedan är det sängen som gäller. Jag skall upp imorgon och iväg.
God natt!!!!!!!!!!

Måndag 11/5

Idag har jag börjat och göra min arbetdsbedömning på finsam. Första veckan är det mycket information. Den resterande tiden skall man göra olika saker. Det verkar ok. Vi får väl se hur kroppen kommer att hålla. Man kan ju inte veta förrän man har prövat. Jag kommer att ta en dag i sänder, så får vi se var man landar.

söndag kväll

Har nu suttit med mina läxor. Har inte mycket kvar att göra. Känner mig inte ett dugg motiverad, mne nu skall skiten bort. Janne kom hem från crossen och jag har suttit vid datan hela kvällen. Nu är det sängbingen som väntar.

10/5 söndag em

Har varit en tur i Bullaren hos Vicky och Tony. Fick träffa mina barnbarn. Alltid lika kul att träffa ungarna. Väntar på att Janne skall komma hem från krossen.
Imorgon skall jag börja en arbetsbedömningsutredning. Den kommer att vara i 4 veckor. Man jag skall bedöma vad jag kan göra och hur mycket jag orkar. Känns meningslöst att göra den, men så är reglerna. Jag är mest intresserad av att inte förstöra mig mer än vad jag har gjort.
Har börjat att vänja mig med tanken att jag kanske inte kommer klara att jobba. Det har varit svårt. Hittar man ett jobb som är lätt som jag klarar av kan jag väl prova och se om kroppen håller. Vi får se vad det blir. Jag tar en dag i taget.
Nu skall jag igång med läxan igen. Är jätte dålig motiverad men vill ha det ur världen. Jag har ett hem som behöver en liten genomgång och en lillstuga som skall städas och möbleras. Trädgården vill ha sin lilla skötsel, så arb etslös kommer jag aldrig bli.

refrängen

Vill visa att ja kan också. Bilder från Sandras student när jag gjorde smörgåstårtor mm.

Dessa smörgåstårtor gjorde jag till Sandras studen

Hej hej lördag kväll

Dagen har  bestått av att jag har gjort skolarbete. Jag har jobbar med Sten 79 år. Skall göra en biståndsbedömning över hans situation. Detta arbeta har jag gjort klart. Nu håller jag på med Marika som lever tillsammans med sin mamma som är missbrukarer, som själv hamnar i missbruk. Det arbetet skall jag göra klart imorgon.

Jag och Janne har haft en trevlig kväll. Janne gjorde god mat och vi åt och pratade under måltiden. Min dotter ringde och vi pratade lite. Jag har druckit lite vin och är yrslig i pannan. Jag vill bara säga att när man pratar med barnen känner man sig rik. Imorgon skall jag ta mig en tur till Röane.

Lite ur arkivet:



Vad sägs om detta? Bakad potatis, stekt karl-johanssvamp, frysta grönsaker och stekta grillskivor av älg.
Kock jan Danielsson svenskakocklandslaget!!!!!!!!!!



Kocken him selv. Han är min man i livet. Det bästa som hänt mig.

Fredag 8 maj.

Idag har jag varit duktig och bakat bröd. Blir så trött på allt bröd som ligger i brödhyllan. Samtidigt som jag bakade brödet gjorde jag två mjuka pepparkakor. Max och Moa gillar pepparkakor och då förmodar jag att dom gillar mjukpepparkaka också.
Skall se om jag kan sätta igång med skolarbetet nu. Är så dåligt motiverad, men jag måste få det klart. Sätter man bara igång blir det snart klart. Nu skall jag börja.


7 maj

Skall skriva några rader. Dagarna går och jag får inte speciellt mycket ur händerna. Hade tänkt att jag skulle göra lite läxor, men så blev det inte. Får bli lite skärpning från mig sida. Jag behöver alltid press på mig. Ju mer press ju bättre fungerar jag, men om jag mår så bra av det kan man diskutera. Dagarna rullar på. På måndag skall jag börja en arbetsutredning för finsam. Dom skall bedöma hur mycket jag orkar jobba. Jag har kommit så långt nu, så jag har vant mig vid tanken på att jag kanske inte kommer att orka jobba mer p g a min värkproblimatik. Det är tur att jag har mina barnbarn. Skulle tro att jag behövs lite nu och då. Jag skall nog klara av min situation.
Skall visa några bilder från en ljuvlig helg i Dalarna. Vi var där över valborg. Vi tog oss en tur till Rättviksmarknad, men jag tröttnar väldigt fort och så har jag dessutom svårt att gå länge på hårda underlag.




Min koling till gubbe. Här visar han tecken på att vara en livsnjutare och det är inte svårt att vara när vi är i stugan. Där kan man verkligen njuta av tillvaron. Helgen bjöds med fint väder, så vad kan man väl mer önska sig av livet.



Här grillar Janne korv. Vi behövde lite mat i magen. Inte dumt alls.




Patrik, Eva och Janne på rättviks marknad. Patrik har varit och köpt langos.

RSS 2.0