Söndag

Värmen fortsätter och det är skönt. Har suttit ute och löst korsord i flera timmar. Fick gå in en stund för det suger att sitta i värmen. Janne är på kross i Tibro.

Denna vecka har det hänt lite roliga saker. Janne blev farfar i fredags 26/6. Vi visste att barnet skulle komma den dagen för Eva skulle snittas. Gossebarnet som det nu blev ville inte vända på sig. Allt gick bra och jag vill önska dem allt gott.

Tyvärr fick jag avbrya min arbetsprövning på spelbutiken. Det kändes inte kul. Tyckte det var kul att jobba där, men vad skall jag göra när min kropp inte håller. Efter två timmar knappt började ryggen att säg ifrån. Får hitta någon annan arbetsplats att pröva på. Jag skall ta det lugnt fram till i höst och sedan får jag sätta igång igen. Under tiden skall jag bygga kroppen så mycket jag kan.

Igår åkte vi till torpet och hälsade på Annika och Jan-Åke. Det är lika skönt att komma dit varje ggr. Då får jag känna mig liten och min syrra (stora) pysslar om mig. Kommer att visa kort en annan dag. Har kvar korten i kameran.

I fredags när jag hämtade posten fick jag ett brev från Moa. Gissa om jag blev glad. Då känner man sig rik i hjärtat, trots värke och slit med kroppen. Hon väntar på att vi skall åka till Dalarna och det gör jag också. Max och Moa skall vara med oss en vecka. Då får man verkligen rå om dom.

Söndag 21 juni.

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Har kommit igång och arbetsprövat på spelbutiken i Grebbestad och det är kul. Skulla ha jobbat halvtid, men det blev för mycket. Gick ner till 3 timmar 3 dagar i veckan och det tror jag kommer att bli bra. Det är kul, men vad skall jag göra när kroppen inte håller. Det är lite förlikt mitt gamla jobb. Jag skall ta en dag i sender och vara glad för det jag kan göra. Blir lite ledsen ibland när jag förstår hur dålig min kropp har blivit, men då försöker jag vända på steken och tänka ; va bra att jag kan jobba lite!

Vi har varit en sväng till Dalarna. Jannes dotter tog studenten och så har vi hunnit att fira midsommar på Norrtjärr.
Om en stund skall jag åka till Grebbestad och jobb.
Lägger in några kort från Veroncias student och midsommar på norrtjärr.




Janne och Veronica i Leksand.



Jag, Janne och Veronica.



Veroncia med sina föräldrar.



Två dalmasar, Janne och Sören



Lite av gänget på festen. Mina barndomsvänner med respektive.

Söndag 7 juni

Idag har jag varit i Bullaren och vävt klar min ripslöpare. Ville bli klar. IMorgon börjar jag och arbetspröva i spelbutiken i G-stad och då vet jag hur trött jag kommer att bli. Tog mig en sväng till Kvännevi och kollade när dameran spelade fotboll. Dit kom Gicka Vicky och MOa och då fick jag ju träffa dom.
På hemvägen la jag lappar i brevlådorna på Vinbäck, för samhällsföreningen. Jag vill beta av alla måsten innan jag drar till Dalarna. Sedan är det bara jobb som gäller. Skall igång med promenader och proteinpulver och detta skall reslutera i 10 kg:s minskning. Behöver detta p g a mina dåliga knä. Jag vet att bestämmer jag mig så fixar jag det, men hittills har jag haft lite ursäkter. Det är lättare att ta genvägar i livet, men det håller inte i längden.
Om en liten stund skall vi åka till LUr och rösta i EU:valet. Det är första ggr som jag åker dit. Mig spelar det inte någon roll var jag röstar, men det känns lite konstigt. Jag har ju alltid röstat i samhället.

Korten är från när Vicky och Tony var hos oss i Lundbjörken. Tim ligger i magen så det var sommar 07

Min lille going till barnbarn Max. Har är han utanför stugan i Dalarna. Tänk vad tiden går.



På väg till tomteland. Vicky, Moa, Max och jag



Moa och jag dansar på tomteland


Fredag 5 juni

Nu har jag gjort mina första 4 veckor på min utredning. Det har varit kul att ha något att göra. Nu nalkas det 8 veckor nere på spelbutiken. Hoppas att jag kommer att orka. Jag var några timmar idag i Ann-Catries affär och gissa vad jag fick ont av att gå och stå. Hoppas att det är oträning. Är det inte det kommer det inte att fungera för mig i sommar. Jag har ett knä och en rygg som verkligen ger sig till känna. Jag är så trött på att ha det så här och det värsta är att jag får leva så här.

Det är lite knäckande när man tänker tanken, men jag skall verkligen göra ett försök att orka komma tillbaks till arbetslivet. Jag kan bara uppmana alla som läser min blogg att lyssna på kroppen. Den skall hålla imånga år. Min är utsliten.

Jag fick mvg i social omsorg. Nu har jag 4 mvg, 3 vg, och ett betyg som jag inte har fått. Skulle tro att det blir vg på den kursen. Data har jag g, men det känns som ett mvg, för då fick jag verkligen slita. När jag ser hur bra det kan gå för mig kan jag tycka att det är synd att jag inte har skaffat mig en utbildning. Nu är jag för gammal och får inte studielån.

Men, men för sent skall syndaren vakna. Imorgon fyller min dotter 32 år. Tänk vad tiden går!!!!!

Nu har jag gnällt lite, men ni skall veta att jag mår bra som människa. Jag skall nog hitta min väg på något sätt.

Tisdag 2 juni

Varit ute och gått en lång skogspromedan med Gun. Vi gick upp i dungen och sedan ut på motionspåret. Jag har lättare för att gå i skogen än på hårda underlag. Känner mig riktig duktig. Känner mig harmonisk och tillfreds med livet. Det var länge sedan jag kände mig sån här. Har skickat iväg en ansökan om ett jobb. Får se om jag får det. Jogget är i Strömstad. Man måste försöka. Jag söker alla jobb som jag anser att min kropp klarar av. Det bästa skulle vara att komma ifrån f-kassa etc och bli en fri människa. Jag skall dit. Det som jag bestämmer mig för så blir det.

Har börjat att tänka på vad jag äter. Behöver gå ner 10 kg. Har beställt proteinpulver men det har inte kommit ännu. Har kört lite sallad och nyttig mat under tiden tills det kommer. Nu har jag bestämmt mig på riktigt. Det får ta den tid det tar.

Nu skall jag gå och sova. Det är en ny dag imorgon med nya utmaningar.

k

Måndag 1 juni.

Idag har det varit varm och skönt. Veckan som har gått har flutit på. Jag har haft fullt upp men min utredning. Den suger, men är otroligt bra. Jag har växt under dessa tre veckor. Börjar tro på mig själv igen. Ok min kropp är inte bra, men jag skall nog fixa detta på något sätt. Var hos ortopeden i måndags och fick ställa de frågor som jag behövde ställa. Blev lite lugnare efter besöket. Jag skall arbetspröva 8 veckor hos Maritn i hans spelbutik i Grebbestad. Kommer att bli kul. Det är roligt att lära sig nya saker. Får se hur det går med kroppen, men man kan ju inte veta förrän man har prövat. På pingstafton var vi på brölopp till Håkan och Annelie. Det var ett trevligt brölopp. Jag och Janne hjälpte till med lite markservice och samtidigt fick vi ju vara med och ha trevligt. Håkan har jag följt sedan han var liten så det var otroligt kul att få vara med.
Jag har bara denna vecka kvar på den första delen av min utredning och den har gett jätte mycket. Bara det att gå hemifrån varje dag har varit skönt. Man blir passiv av att vara långtidssjukskriven. När min sjukskrivning började hade jag inget val. Då var jag jätte dålig och hade ont i kroppen, men nu ser det mer lovande ut. Jag skall bara ha tag på ett jobb där jag slipper att lyfta och jobba med armarna över huvudet. Hur många procent jag kommer att orka får framtiden utvisa.
Det som är viktigt är att jag tror på mig själv och sedan kan det bara bli bra. Jag tror verkligen på mig och min framtid. Något skall det bli. Skulle vara bra om jag hittade ett kontorsjobb, men tyvärr växer dom inte på trä. Jag känner i hela mig att nu är det min tur. Det måste vara min tur nu, Har jag orkat att ta mig upp efter detta år som har gått, så klarar man allt. Jag är en häxa och det börjar jag förstå. Jag ser bara möjliheter nu och inte hinder.

Jag känner mig verkligen nöjd att jag har kommit dit jag är nu. Alla ni som läser min blogg håll tummarna för mig och min framtid.
Kramar på er alla från mig!!!!!

RSS 2.0