Onsdag kväll

Skall skriva några rader. Dagen har förflutit. Det går i ett när man har barnbarn , men det är ur kul. I em har vi tränat på texten som Moa skall säga i teatern imorgon, bakat småkakaor som blev lite misslyckade, men goa och så var det 3 sagoar. Det har hon bestämt och så blev det. Imorgon skall jag titta på uppvisningen ochsen bär det till Bullaren. Det kommer att bli tomt. Vi har haft det jätte bra.
Max får väl komma några dagar han också. Tror att han känner sig lite utanför, men han var hos mig flera ggr i våras själv, men ett barn glömmer lätt.
Ha det så bra alla bloggläsare

Måndag kväll

Kom hem igår från en givande helg i göteborg. Nanne Grönvall var jätte bra och konferansen på Natures var också bra. Det var två läkare som pratade och broccolieffekten. Det finns ett kosttillskott som heter cogneco som innehåller broccoli, gurkmeja och selen. Det kommer fram mer och mer kunskap om hur bra broccoli är för människan. Det ger ett bra skydd till hjärnan (rostskyddar hjärnan) och har en inflammatorisk inverkan på kroppen för övrigt, men det är viktigt att tillägga att det är inte ett läkemedel som botar sjukdomar utan man mår bra av att inveserat i sin framtid. Jag har ätit detta i snart ett år. Det var en kille som berättade att han hade psoriasis atrit, med 50% utslag på kroppen. Nu har han 3% kvar och han har ätit cogneco. Är det någon som är intresserad så gå in på nätet och läs om www.broccolieffekten.com. Jag är inte så bra på att förklara vad den gör för verkan. Är det någon som känner sig lite kass, kan det vara värt att prova.

Hade en keramikvisning i Grebbestad förra veckan. Skulla ha en på onsdag, men hon flyttade fram den till januari 09. Skall sätta mig och boka lite visningar nu i november. Kommer att sätta upp keramiken och ha några visningar här hemma. Måste komma igång. Det är jättekul och fina produkter.
Har Moa. Hon skall vara här i 3 dagar. Vi har precis läst sagor Hon ligger uppe och sover (tror jag).

Torsdag middag

Igår kunde jag leva upp till annhelenskreativa hem. På fm var jag på lapptekniken och em på väven. Vi håller på att sätta upp en väv i ripsteknik. Det är gula, gröna och terakotta färger och det passar perfekt till mitt keramik som jag har i köker. Imorgon skall jag åka till syrran igen. Vi skall gå på Nanne Grönvall. Lördag och Söndag skall jag på utbildning på naruers. Jag säljer för ett företag som heter natures. Jag har det mest till husbehvov, men är det någon runt mig som vill ha tar jag gärna hem. Det är kosttillskott i form av proteinpulver (viktnergång) eller enbart för att må bra, vitaminer etc. Det finns ävern hudvådrprodukter och rengöringsmedet. Allt är miljövänligt. Tyvärr har jag själv inte lyckats gå ner i vikt för jag har inte varit tillräckligt motiverad att börja, men jag vet andra som har gått ner av pulvret. Det som är viktgt för mig är att det är bra produkter. Nog om detta.
Nu skall jag gå över det det som ligger mig varmast om hjärtat, mitt keramik. Jag skall ha en visning i Grebbestad ikväll. Det skall bli urkul. Värdinan har sagt till ca 15 personer, så kommer 10 av dom är jag hel nöjd. Jag gillar verkligen keramiken. Det som jag tycker är bra att man kan köpa kompleterade saker till sitt hem. Tycker man sig själv inte behöva en ny service, kan man köpa keramik för att pynta stt hem. Själv har jag en kakaburk och en blomkruka på köpmansdisken i köket och så har jag sytt en löpare i lappteknik som passar i färger till produkterna. Det har blivit jättefint. Jag må bra av att ha det pyntat runt mig och särskilt om det går i stil och färgerna stämmer.

Jag skall ta ett axplock av bilder från när Janne och ja var i Gävle på kickoff. Först var vi på utbildning i butiken och träffade Åsa och Lennart (ägare) och flera av säljarna ut i landet. Det var en bra dag och en trevlig fest på kvällen.



Båtfatet som Åsa visade upp för oss säljare. Vi blev eld och lågor. Jag har det i både svart och creme. Tänk er räkor i det svarta fatet. Det är urläckert.
Jag gav Irene Ivarsson (gamla bilistentjejen) detta fatet när hon fyllde 40 år. Jag köpte massa olika frukter och la det i fatet. Det blev väldigt uppskattat.
Irene hade tidigare fått pastaskålen av oss anställda i julklapp, så när jag blev bjuden på hennes kalas var det bara båtfatet som gällde. Båtfatet kostar 385:- plus 25:- i expeditionsavgift.

Gratängformar m m


Mitten hyllan är gratängformarna. Jag har båda färgerna och var sin storlek. Det  är bra att kanten är så hög. Det pöser inte över i ugnen. Jag är helnöjd med formarna. Man kan använda dom till servering, brödfat, fruktfat. Det är bara fantasin som sätter gränser. Skålen bredvid är pastaskålen i svart. Den har jag också. Har den även i cream. Mycket användbara produkter.
Storgratängform kostar:360:-
Liten form 290:-
Pasta/salladsskål 265:-



Detta är serien petite. Den finns med grön eller blå kant. Det är den serien som jag har på min köpmansdisk. Färglad.
Visst ser det läckert ut. Vill ni ha en visning kommer jag gärna hem till er

Detta är basico. Jag har en del av dessa i min demoväska.


Den här lampan har jag i gillestugan. Ljuslyktan har jag i köket just nu fast i vit. Finns i svart och vit. Sista party som jag hade sålde jag två svarta lampor. Jag levererade ut den ena lampan igår och kunden blev helnöjd. Hon skulle sätta den på sin långa bänk i köket. Det är så kul men nöjda kunder.

Jag kan intyga att mina kunder blir nöjda med sina köp. Har inte haft någon missnöjd ännu. Är det någon som läser min blogg och vill ha en demo, så hör av er så kommer jag gärna. Natruligtvis får det vara geografiskt möjligt, annars kan jag hjälpa er att hitta en säljare om ni bor någonstans vvårt avlånga land.


Regn och rusk

Nu närmar det sig sägndags. Idag har jag varit hos sjukgymnasten. Jag fick ligga i en sträckbänk, vilket var jätte skönt. Jag kunde andas ordentligt, annars har jag svårt med andningen. Bröstryggskotan eller vad det nu är trycker på och det kan kännas väldigt obehagligt. Jag har varit väldigt huslig idag. Gjorde en äpplepaj och en kålpudding och igår gjorde jag kättsoppa, så nu har det varit husmanskost på menyn. Jag tycker att det är riktig mat och man blir mätt, men inte stinn som man blir när man äter ex. pizza.
Imorgon är det lappteknik och vävning som gäller. Har varit lite dålig på att sy nu ett tag.

En tillbaka blick

Idag har det varit grått och tråkigt. Kroppen värker och det är riktigt jobbigt, men det är inte någon ide att tycka synd om sig själv, eller deppa ihop. När allt är hopplöst jobbigt får man bryta den onda cirkeln och hitta ljusglimtarna och dom har man faktiskt runt sig hela tiden.
En tillbakblick nu när det är höstrusk. Viktorias möhippa. Vi är på park och käkar mat. Välbehövligt efter all spabehandling och njutning som vi har varit med om under em.
Mor och dotter inte illa va? Här är vi på park i Strömstad och skall inta en måltid, en behövlig sådan.
Vi har varit på spa hela em och mår bra i största allmenhet. Det kan man se på oss.
En picknick i det gröna. Vicky vet inte vad som skall hända. Det är bara början på en helt otrolig dag. Tack Magdalena för att du alltid är så engagerande. Du är släktens förlängda arm. Utan dig vet jag inte hur det hade sett ut.
En picknik i det gröna. Vicky vet inte vad som skall hända. På bilden ser vi Magdalena(kusin) och moster Annika.

Jag måste passa på att tacka Magdalena för allt som hon hela tiden gör. Hon är släktens länk. Utan henne vet jag inte hur det skulle se ut. Tack Magdalena!!!

Söndag kväll

Skall skriva några rader. Janne har kommit hem från dalarna, med en älgbalja. Vi skall snart sätta oss och packa kött. Det är några timmars arbete, men vi  har det mysigt när vi håller på. Jag har städat mina köksskåp och ett skåp som jag har i hallen. Jag försöker få lite ordning rund mig. Har inte röjt sedan jag flyttade in i huset. Behöver få en bättre struktur och ordning runt mig. Jag skall ta lite då och då. Nästa projekt  är chiffonjen. Frigör jag en massa ytor får jag bättre ordning i skåp etc. Jag har otroligt massa saker. Kan undra om man behöver allt???????????
Idag har jag passat Tim. Vicky, Max och Moa var på Tanumsstrand och badade. Vi hade mysigt jag och Timsen. Vi tog en promenad och han somnade ute i sin vagn. Då passade jag på att slutföra mitt arbete med mina köksskåp.

Kunde inte sova

Jag hade tjejträff igår kväll och jag gick och la mig kl. tre, men vaknade efter några timmar klarvaken. Normalt är jag morrontrött, men inte idag. Jag har varit uppe några timmar. Jag har småplockat, tagit hand om disken och nu eldar jag. Det är ju riktigt kallt ute, men vi närmar oss ju den tiden.
Vi hade jättetrevligt. Jag hade gjort en pastasallad med kyckling och baccon och fruktsallad till efterrätt. Det är roligt att bjudningar ibland. Man kommer igång att städa och pynta.
Dagen planer: Har tänkt att börja gå igenom alla prydnadssaker som bara är inställt i en garderob. Jag har hur mycket saker som helst. Skall se om jag kan gallra bort något och lämna ner det till återbruket.  Janne kommer hem imorgon och det skall bli jätte kul. Anders kommer på sin årliga höstvisit. Han följer alltid med efter älgjakten och stannar några veckor.

onsdag

Idag har jag varit kreativ. Jag har städat ett skräprum och fått lite ordning där. Suttit och stickat kläder till min tomte och varit i Bullaren och vävt. Har fått in pengarna på min tradera auktion, men det blev inte så mycket över, men man får pröva sig fram. Skall skicka det imorgon. Det är någon som har köpt det till sitt barnbarn. Hoppas att hon blir nöjd. Hon skrev att sängen står klar hemma. Dom hade gjort en säng. Kul med sådana personer.
Nu skall jag snart gå och lägga mig


Min första auktion klar

Jag fick sålt mitt docktäcke och kudde för 111:-
Har suttit hela kvällen och slitit med en ansökan för Sotenäs MCC. Ibland kan man idiotförklara sig själv och undra varför man skall jobba ideelt, men är man en föreningsmänniska så är man. Nu är den ialla fall klar och jag skall luta mig tillbaks i min stickstol en stund till. Man blir en natt sudd när man inte har tider att passa, men tids nog är jag inne i schema tiden igen.
Imorgon skall jag ta mig an hemmet . Skall ha en tjejträff till fredag. Har bjutt hit Säm tjejer och damer. Tänkte vi skulle utöva lite handarbete, dricka lite vin och äta en sallad. Det är kul när det händer något. Man blir mer motiverad att fixa till hemmet när något kul skall hända.

En vanlig dag

Har inte hänt speciellt mycke idag. Jag har tagit det lugnt. Var inne hos Gun och drack kaffe, planterat i en utekruka. Solen skiner och det har varit en ljuvlig dag.  Igår var jag och Gun på näl och sedan var det överby köpcentrum. Vi hade jätte kul. Skrattade och mådde bra. När jag kom hem var jag trött. Satt mig framför Tv och började sticka på ett par sockar. Jag köpte garn i Munkedal så nu skall jag göra mitt eldprov. Jag har aldrig stickat sockar så vi får se hur det går. Men kan andra så kan nog jag också. Idag går min auktion ut på tradera. Verkar sluta i 111:-.


fredag em

Skall åka till GBG till syrran Skall bli skönt att komma hemifrån. Var inne på tradera och kollade. Mitt docktäcke är med för andra ggr och nu är det uppe i det reserverade priser. Tur det annars hade jag fått betala mer än vad jag hade tänkt att få ut. Jag tycket det var en kul grej och se om det fungerar. Alla som läser min blogg:
HA EN BRA HELG OCH TAVARA PÅ DAGEN. DET ÄR BARA DENNA DAG SOM GÅR ATT PÅVERKA. GÅRDAGEN ÄR GJORD OCH MORGONDAGEN HAR VI FRAMFÖROSS.
Kramar från mig till er alla!!!!!!!!!!!!!!

En helt vanlig tisdag

Har inte hänt så mycket idag. Var hos sjukgymnasten på morgonen. Min kropp mår så där bra. När jag kom hem blev vi bjudna på kaffe hos Gun, sedan var vi ute och plockade lite. Janne förberedde sig för turen till Dalarna. Han blir borta i 10 dagar. Känns lite tomt, men så är det. Till Helgen skall jag åka till min syster i GBG och var där i några dagar. Hon och Mattias fyller år imorgon, så det passar bra att med en tur dit.

En ny vecka

Det är måndag och en ny vecka stundar. Har inte gjort så mycket idag. Var en sväng till ekdungen och det är allt som har hänt hittils. Har börjat att sticka byxorna till den hemstickade tomten som jag började med  för ett tag sedan. Det är lite pilligt, men kul i alla fall.
Det verkar inte vara någon grej att sälja docktäcke på tradera. Har inte blivit ett enda bud. Auktionen går ut den 8 okt. så jag får se om det händer något. Jag har ialla fall gjort en test. Är snart klar med babytäcket. Vet inte om jag skall sätta ut det till försäljning eller om jag skall skaffa kunder på annat sätt. Jag är ute och läser andras hemsidor och bloggar som håller på med hantverk och dom verkar sälja på annat sätt. Vi får se vad det blir. Jag mår ialla fall bra när jag skapar mina alster och det är huvudsaken. Min kropp orkar ju inte så mycket just nu men när jag skapar känner jag mig nyttig och en harmoni i själen.
Veckans råd: "Lägg alla negativa tankar och känslor bakom dig och släpp fram barnet inom dig. Då händer det något i kroppen. Din positiva sida kommer fram. Tänk så härligt!!!!"

Lycka

Jag har precis sett färdigt på Malou efter 10. Det är ett jätte bra program. Varje vecka är det ett tema med flera intressanta inslag. När dom pratade om lycka idag kände jag en enorm lycka när jag tänker på mina barnbarn. Känslan av att ha sina tre barnbarn runt sig, som i lördags när jag var hos Vicky. Moa sitter bredvid mig hela tiden, Max med ett ben som går hela tiden ,Tim med sina stora ögon och sina försök att börja gå. Det är LYCKA. Lycka går inte att köpa för pengar, utan den finns runt omkring en. Lycka är att ha marginalen på rätt sida, med det menar jag Jannes olycka. Det hade kunna gått hur galet som helst om inte den där lilla turen finns med i ens liv. Nu kanske ni undrar hur jag kan se det som tur att råka ut för en olycka. Det gör jag inte men när olyckan är där, behövs det lite tur för att det inte ska gå helt åt helvete.
Det var en man som heter Bengt Felander(jag tror det var så han hette) som jobbar som kreativkonsult som också sa lite bra ha saker att tänka på. Han sa att vi har svaren i oss. Jag är i en förändringsprocess i livet så jag är nog väldigt mottaglig för rätt saker. Jag mår bra av att skapa, så jag är i alla fall på rätt väg. Får se om den blir rak eller krokig. Jag har visioner, men om dom är genomförbara vet jag inte, men dom driver mig vidare. 
Att jag behöver ändra min situation beror på min värksituation. Det är inte kul, men man får gilla läget, annars kommer man inte vidare. Det tar sin tid att bearbeta alla de faser  när man hamnar i en förändringssituation (ej självald). Det är samma faser som man går igenom i alla kriser som dödsfall arbetslöshet etc, men naturligtvis kan dom vara mer eller mindre jobbiga, men man måste igenom dem. Kris betyder ju utveckling så något gott har alltid att tillföra. Lättare att se det med facit i handen. Jag är inte där än, men jag har varit med om kirser i livet, så jag vet att det är så.
Idag skall jag ta tag i bokföring. Jag måste bli bättre på att inte skjuta upp saker. Det är något som jag är bra på att göra. Idag skall jag iallafall lyssna på förnuftet och inte på Ann-Helens uppskjutande röst. Det var en sak som den kreativa konsulten sa att vi har alla svaren innom oss och det håller jag med om. Men om man är lydig och lyssnar på den kloka sidan i sig själv kan diskuteras.
Nu skall jag ringa två samtal, sedan är det en kopp kaffe som gäller och sedan bokföring!!!!!!!!!
Dagens citat: "Lycka är när man lever i nuet som om det är den enda dagen som finns. Då gör man dom rätta sakerna"

Jag klarade det!!!!

Helt otroligt! Jag klarade att lägga in mitt alster på tradera. Ligger under leksaker/dockor sluttid 8/10 22.00. Det skall bli kul och se om det fungerar. Det blir inte någon timpeng att räkna, men jag tänker inte så. Jag går ju hemma på dagarna och städa etc. har jag gjort tillräckligt i mina dagar. Jag gör mer det jag känner för nu för tiden. Man kan säga att jag tar dagen som den kommer. Det är skönt, men ibland blir det tråkigt också att gå hemma.

MIna första laster är klara

Nu har jag gjort klart mina första alster. Ett täcke till en docksäng och en kudde. Skall se om jag lyckas få in det till försäljning på tradera. Kul att se om det fungerar.


Torsdag 2/10-08

En helt vanlig dag. Har dammsugit mellanvåningen. Varit en sväng inne hos Gun och visat mina snart klara alster. Har inte bestämt mig än vad jag skall göra nu i em. Jag har en del bokföring att göra för sotenäsmcc, men det lockar att sätta sig vid symaskinen. Vi får se vad det blir.

Onsdag 1/10

En nya månad har trätt in. Det märks unte att det är höst. Jag gillar hösten, för då minskar kraven. Man behöver inte vara överallt. Har varit uppe på hede och köpt vdd till mina täcken. Får se om jag kan bli under veckan. Ikväll skall jag till Bullaren och väva. Vicky kommer om en stund. Vi skall hjälpas åt mde lite trappstäd.

RSS 2.0