Onsdag den 27/1-10

Nu har jag gjort klart mitt bokslut för sotenäs mcc och då har jag bara samhällsföreningen kvar. Det är sista året som jag skall sitta i sista minuten. Man vet inte tillslut vad siffrorna betyder. Jag får väl skylla på att 08 var jag så dålig och 09 gjorde jag klar min undersköterskeutbildning.

Jag träffade f-kassan förra veckan och dom ansåg att jag skall ut och jobba igen. Jag blev så ledsen direkt, men nu har jag fått ett driv i kroppen. Jag skall göra mig oberoende av alla åtgärde som är tänkt för mig. Jag vill inte vara beroende av någon igen. Det dimper ner pappar och blanketter m m och jag hatar det.

Jag kommer söka jobb på öppna marknade och så får jag som alla andra gör vara hemma om jag har ont. Jag har ju varit en sådan person som nästa aldrig är hemma från jobbet. Har svårt att se den möjligheten, men nu får jag tänka om. Jag skall klara detta på något sätt för ingen skall få sätta sig på mig.

Jag har sökt ett nattjobb i strömstad, ett sjuk vick och hoppas att jag får det. Skulle vara en bra början för att se om jag klarar av att jobba inom vården. Går aldrig tillbaks till rasta och preem för de orkar jag inte. Orkar inte jobba utan rast och vila längre det är jag helt säker på ( ialla fall). Ni kan väl hålla tummarna för mig alla ni som läser min blogg.

Jag är ju en sann optimist och vet att det kommer att ordna sig för mig på något sätt. Motgångar ger mig ett driv i kroppen. Där kommer mina häxkrafter fram. JAG SKALL KLARA DET!!!!!!!!!!

Måndag den 18 januari 2010

Stog upp tidigt med Janne. Har suttiti och kollat på morgon tv och eldat samtidigt. Nu skall jag focusera på bokföringen för sotenäs mcc. Ligger efter som vanligt. Får försöka att bokföra månad för månad under 2010. Blir så mycket lättare inför bokslutet. 2008 och 2009 har varit år som varit lite jobbiga. 2008 p g a allt som hände med mig och Janne. 2009 gjorde jag klar min utbildning. 2010 får bli året då jag slutar att skjuta upp allt.

Har bestämt mig för att gå ner 10 kg. Börjar så smått idag att minska ner matintaget, för att efter några veckor köra en soppkur på två veckor. Har varit emot detta, men har ändrat mig. Det hjälper ju till att få en snabb effekt och då ser jag det som en hjälp på vägen. Jag kommer att se de två veckor som en reningsprocess för kroppen.

I helgen var vi i Stockholm på 50-års kalas till en gammal vän till Janne. Vi hade jätte kul. Vi tog in på hotell. Janne visade mig var han hade bott under sin uppväxt. Platsen heter Segeltorp. Vi var aldrig inne i stan. Det skall vi ta en annan gång.

Nu är det bokföring som gäller!!!!!!!!!!!

Måndag 7/1-10

Har suttit och stickat på Moas halsduk. Den är snart klar. Fotar den en av dagarna.

6 januari 2010

Nu är det nytt år igen och nya utmaningar. Jag har lite frågetecken runt mitt liv, ang jobb eller sjukskrivning. Det känns lite jobbigt att inte veta hur det skall bli.

För att summera året som har gått får jag nog säga att det har varit bra. Om man bortser från min problimatik så har året varit bra. Jag har blivit utbildad undersköterska med bra betyg. Alla runt mig är friska och krya.

27 dec åkte vi till Dalarna och firade nyår. Veckan var bra. Det var kallt men vad gör det. Det är bara att klä sig varm och gilla läget. Jag försökte att promener så fort jag hade möjlighet och det har jag fortsatt med denna veckan också. Jag måste ha ner mitt blodtryck och kolesterol.

Jag ser framemot detta år och skall göra det bästa av min situation. Just nu håller jag på att sticka en halsduk till Moa och den ´är snart klar. Fotar den och lägger in en bild när den är färdig. Vicky ville ha lite tunnare sockar till Moa och jag skall försöka åstakomma det. Har stickat ett par som ligger i min stickkorg och dom är inte speciellt fina, men jag skall göra ett nytt förskök. Är så nöja att jag har kommit igång med handarbete. Jag gillar att skapa och detta år skall gå i skaåandets tecken. Jag måste ju leva upp till bloggnamnet annhelens kreativa hem.

Har funderingar på att göra en hemsida. Skall se om Gicka kan hjälpa mig att skapa den. Nu skall jag gå och sova.

God natt!


RSS 2.0